♥ Бременност  Всички хора страдат. Причините на страданията на съвсем друго място се

...
♥ Бременност  Всички хора страдат. Причините на страданията на съвсем друго място се
Коментари Харесай

Когато една майка роди едно лошо дете, къде е вината - в майката или детето? ♥ Петър ДЪНОВ

♥ Бременност 

Всички хора страдат. Причините на страданията на съвсем друго място се крият. Причините не са в материалните неволи. Те са на втори проект. Всеки човек на земята не е подложен там, дето би трябвало да бъде. Според този закон, който ние знаем, всеки човек би трябвало да се роди на своето място. Ако ти не се родиш на което място би трябвало на земята, то през целия си живот ще бъдеш трагичен. Ако теб слънцето не те види там, дето би трябвало да се родиш, ти отново ще бъдеш трагичен. Сега, възражението е: „ Как може да се роди там? “ Като пристигна Христос, де трябваше да се роди? В някой царски дворец, на някое канапе ли? Не! Който би трябвало да се роди отнякъде, би трябвало да го носи една майка, цялостна с ония възвишени хрумвания. И бащата също. И в случай че има братя и сестри, всички би трябвало да бъдат духовни, да наследят тези неща. Че като се роди, да носи нещо. Трябва да имаш майка, която да те обича и в никакъв случай в живота си да не съжалява, че те е родила. Трябва да имаш един татко, който всеки път да е щастлив, че е родил подобен един наследник като него. 

Законите на Божествения свят безусловно не разрешават на дамата да се ожени за мъж, който не обича. Законите на Божествения свят не разрешават и на мъжа да се дами за жена, която не обича. Тия закони не разрешават на майката да роди дете, което не е обичала преди зачеването му. И на детето не се разрешава да се роди, в случай че не е обичало майка си, преди да пристигна на земята. 

Имайте поради: децата могат да бъдат родени с Любов и без Любов. Евреите споделят: „ Ние сме родени в блуд “. А Христовото обучение гласи: „ Всяко дете, което не е родено от Любов, то е нелегално родено “ – без изключение! Всяко предпочитание, всяка мисъл, всяко деяние, което не е осъществено от онази Божествена Любов, то няма глоба в Божествения живот. 

Човечеството стартира с две раси. Едната раса на Каина е незаконна. Каин не беше роден от Адама. Ева имаше двама мъже, нищо повече! От първия имаше Каина, а вторият е от Адама. Едно нелегално комбиниране имаше. Жената съгреши в парадайса от любовни работи. Тя имаше двама мъже и в резултат на това ги изпъдиха от парадайса. Бяха нечисти. Сега в света една жена има двама мъже. Любовта не прави хората нарушители. Ето в какво седи закононарушението: изработен е нож да режеш хляба, с този нож убиеш един човек. Туй деяние е незаконно. С ножа можеш да убиеш някого. 

Казвате за някого: „ Той се е родил безумен “. Не е правилно, че майка му, татко му са го родили подобен, той самичък си е майка и татко. За това нещо има две теории: едни споделят, че майките предавали своите качества на децата си; други, че детето съществува в невидимия свят като рационално създание и си избира подобаваща майка, подобаваща среда и ще въздейства на майка си, като й внушава положителни мисли. 

Когато една майка роди едно неприятно дете, къде е виновността – в майката или детето? Вината може да бъде и в майката, и в детето, или единствено в единия от тях. 

Има случаи, когато присадката на дървото е доброкачествена, а самото дърво е диво, и противоположното – дървото е благородно, питомно, а присадката – детето – благородно;  или майката може да е благородна, а детето – дивачка. Днес множеството хора са присадени, а малко от тях са родени от Бога. Ако се счупи присадката, човек се демонстрира подобен, какъвто е бил в началото – дивак. 

Мислите ли, че един татко, който пиянства, и една майка, която живее разхлабен живот, че посредством тях може да се появят възвишени души? Ако се оженят, ще се родят ненапреднали души. Първото нещо е да се сътвори непорочност. В мъже и дами би трябвало да има безспорна непорочност! 

Не външна на тялото, безспорна непорочност на мислите, безспорна непорочност на сърцето. Не безсистемно той да обича тази жена, да обича онази жена. В Любовта няма никакво закононарушение. Две чисти води  като се съединят, не се опетняват. Една чиста и една нечиста като се съберат, се опетняват. Една чиста и една нечиста мисъл като се съберат, може да те опетни. 

Съвременният брак е един срам! Аз приказвам от името на тази велика Божествена Любов, в която няма безусловно никакво изключение. Един срам е бракът! Хората не се раждат по Божествения закон, по Любовта, а се раждат по своите похоти и по тази причина не идват хора от горната страна, а от земята, изпод излизат множеството и се раждат, и затуй светът е цялостен единствено с нарушители. 

Човек може да пристигна от три места: или от Небето, или от пъкъла, или от земята. С други думи казано: човек може да излезе или от Бога, или от дявола, или от хората. 

Само роденото дете по дух може да влезе в Царството Божие, тъй като Царството Божие е учебно заведение, в което човек би трябвало да влезе да се учи и да се употребява от всички богатства, които Бог е внесъл. Ако човек не се роди по закона за обичта и Любовта, той не може да влезе в Царството Божие. Деца, които се раждат без обич и без любов, са неспособни и недъгави. Всички хора, които са недъгави, неприятни, са родени без Любов, родени са по плът. Всяко дете, което е родено от Любов и любов, то е по Дух родено, и тия деца са способни и всичко реализират. 

Избрано от: „ Книга на живите: раждане, подмладяване, прераждане, карма “, Петър Дънов, изд. Астрала
Снимка: petardanov.com

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР